מאיר

הסכם ממון על דירה להשקעה

שלום - בבעלותי דירה להשקעה שרכשתי לפני הנישואין - על הדירה הזאת יש לי כוונה בקרוב לעשות הסכם ממון (הערה : אני ובת זוגי נשואים טריים ואיננו גרים בדירה - הדירה מושכרת!אנחנו מתגוררים בדירה משותפת)שאלתי היא כזאת : האם הכסף שמועבר לי מהשכירות בכל חודש יוכל להיכנס לחשבון המשותף שלנו? או כדאי שאפתח חשבון נפרד חדש לדירה ובו אנהל את כל ההכנסות וההוצאות של הדירה? נניח שאבחר לנהל את הכסף של הדירה בחשבון נפרד וארצה להעביר מחשבוני לחשבון המשותף כל חודש.... האם בפועלה שאני מפקיד את הכסף לחשבון של הדירה ואח"כ מעביר אותו כראות עיניי לחשבון המשותף,האם בסדר הזה אני שולל בעתיד את האפשרות לטענה שהייתה כאן כוונה לשיתוף? אשמח לשמוע את דעתך/המלצתך באיזה דרך לפעול. תודה מראש.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום מאיר במידה והמטרה הינה להחריג את הדירה על מנת שתיוותר רק בבעלותך, רצוי (ואף הכרחי) שאת כספי השכירות תפקיד לחשבון נפרד ולא תשתמש בכספים אלו להוצאות השוטפות שלכם. בנוסף רצוי מאוד להגיע להסכם ממון אשר מתייחס לכל הרכוש הקיים , הן זה הקיים בבעלות שניכם והן זה הקיים בבעלות כל אחד מכם ולהחריגו בהסכמת שניכם. את ההסכם יש לאשר בבית המשפט לענייני משפחה. בהצלחה ליאור יניר, עורכת דין

מאיר

תודה על תשובתך המהירה - בכל זאת ברשותך אבקש אם תוכלי לחדד לי את הנקודה בה ציינת שלא רצוי שאשתמש בכסף של השכירות לצורך ההוצאות השוטפות. במידה וכן ארצה ואצטרך להשתמש בהכנסה של הדירה להוצאות השוטפות - (ההכנסה המשותפת שלנו לא תמיד מספיקה לכלכלת המשפחה) האם ניתן להוסיף סעיף בהסכם שאומר אגם שכסף זה משמש לעיתים לצורכי המשפחה לא ניתן יהיה לראות בזה רצון לשיתוף. אשמח לתשובתך. תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שוב שלום במידה ואכן הנכם מגיעים להסכם ממון , מחריגים את הדירה האמורה ומוסיפים באופן ברור סעיף המתייחס לכספים המועברים לחשבון המשותף ומציינים כי אין אלו מהווים ראשית ראיה לשיתוף בינכם לגבי הדירה, ניתן אכן לעשות כך. עם זאת רצוי בהסכם להתייחס לגובה כספים בהם משתמשים לדירה, להשתדל ולא לחרוג באופן מהותי מהמצויין, להוסיף סעיף המתייחס למצב בו נמכרת הדירה מה יעשה בכספים או בדירה /נכס אחר שירכש תחתיה וכדומה. ושוב בהצלחה ליאור יניר, עורכת דין