מאיה

חתמתי על הסכם ממון על חלק שחמי וחמותי שילמו על הדירה הראשונה-250000 ש"ח לפני 12 שנה מדירה של 810000 ש"ח. מאז עברנו דירה ואנחנו חושבים על גירושין.

בעת הגירושין, איך מתבצעת החלוקה על הבית מבחינה כספית. להזכיר מדובר בדירה שנייה . הסכום שניתן ועליו חתמתי בהסכם הינו בדירה הראשונה. בעלי מקבל מערך המכירה של הבית 250000 ש"ח והשאר חצי חצי ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום כאשר הנכם חתומים על הסכם ממון יש לבדוק כיצד נוסחו הסעיפים והאם הם רלוונטים כיום. יש לזכור כי הסכם ממון, על מנת שאכן ישרת את הצדדים , עליו להתייחס אף למקרים עתידיים , עד כמה ניתן לעשות כן. במידה ואין התייחסות שכזו יש לבדוק את הסעיפים הכספיים בהסכם כולו. לדוגמא יש לבדוק כיצד השתנה מצבכם הכלכלי מאז ועד היום, מה נעשה עם הכספים ועוד נקודות אשר יש לעבור עליהם כדי לדעת כיצד או אם בכלל ניתן לקיים את ההסכם. בהצלחה ליאור יניר, עורכת דין