יובל

מה התוקף של הסכם ממון חדש

אני ואישתי לעתיד קנינו יחד את הדירה שגרים בה ולי יש דירה שקיבלתי בירושה רוצים לעשות הסכם ממון שבו הדירה שלי נשארת שלי ושאני משלם לה שכר דירה עבור זה שגר בדירה שלה כי רוצים לרכוש דירה גדולה יותר אחרי החתונה , הולכות להשתחרר לנו 2 קרנות השתלמות בקיצור, זה משאיר את הדירה שקנינו יחד כאילו זו דירה שלה בלבד אם אנחנו חותמים על מסמך נןסף, בינינו, שבו אנחנו מצהירים שמעוניינים לשנות את ההסכם ואפילו שהדירה תהיה רשומה על שמה, היא 50%-50% ואחרי שנקנה דירה גדולה נלך לבית משפט ונשנה את ההסכם. אני יודע שאין תוקף משפטי למסמך שבינינו, ושבתכלס אם נתגרש עוד שנה אז רשום שהדירה רק שלה ןשאני משלם שכירוצ, אבל האם במקרה של גירושים יהיה איזשהו משקל להסכם שעשינו במקביל להסכם ממון? כי נכון שהוא לא "חוקי" אבל יהיה אפשר להוכיח ששנינו שילמנו באמת על הדירה ושזה מסמך שחתמנו שנינו יחד

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום יובל ראשית מזל טוב בנוגע להסכם אבהיר - הסכם ממון תקף רק במידה והוא מקבל אישור. הסכם בין הצדדים לא תקף אך ניתן לעשות בו שימוש במידה וחלילה מגיעים להליכים בבית המשפט על מנת להראות את רצון הצדדים , עם זאת משקלו של הסכם אשר לא אושר הינו נמוך מאוד. על כן יש לכונן הסכם ולאשרו בבית המשפט. בהסכם ניתן להתייחס גם לנכסים עתידיים אשר בכוונתכם לרכוש תוך התייחסות לעובדה כי מדובר בדבר שאינו קיים בעת כינון ההסכם. בנוסף , כאשר קיים הסכם אשר קיבל תוקף בבית המשפט ומעוניינים לשנות את התניות או להוסיף עליהן, יש להגיש לבית המשפט נספח להסכם אשר אותו רואים כחלק מההסכם הקיים. בהצלחה ליאור יניר עורכת דין

יובל

תודה רבה ליאור