שי

השלכות כלכליות על בחירת מקום מגורים

שלום לעורכת הדין ליאור יניר אנו נשואים כשלוש שנים ויש לנו ילדה אחת כרגע גרים בשכירות במרכז ורוצים לרכוש בית, הסכום שבידינו מספיק לרכישת דירה בפריפריה של המרכז ההורים של אישתי רוצים מאוד שנגור לידם בתל אביב, אבל אין לנו איך לקנות שם בית הם הציעו להלוות לנו סכום כסף גדול (כ2 מליון שח) במקום שניקח משכנתא, ואמרו שכנראה הבנק בכלל לא יאשר לנו משכנתא ככ גבוהה הבעיה שלי היא שאם אנחנו חותמים שהלוו לנו כסף , גם אם נחזיר 5 שנים עדיין יהיה שם סכום גדול ובמידה ויקרה משהו אני עלול להיות חייב להוריה חצי מהסכום מפחד לעשות מהלך שיתן לנו היום חיים טובים יותר אבל מחר עלול להפוך אותי לחייב סכום כסף שאין לי (במקרה של פרידה) יש פתרון למצב שכזה? אולי איזשהו סעיף בהסכם הלוואה? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום שי בנוגע לשאלתך ראשית יש לציין כי רצוי לכונן בינך לבין אשתך הסכם ממון אשר יסדיר את זכויותיכם בדירה החדשה ( במידה ותרכשו ) ואשר יביא לידי ביטוי אף את החוזה בינכם לבין הורי אישתך בנוגע לחוזה בינכם לבין הורי אישתך יש לחשוב על החזר כספים אם חלילה ותפרדו באופן שתהא בידכם האפשרות להמשיך ולהחזיר את הסכום ואף לחיות חיים הולמים על מנת להבטיח את קיום החוזה ולמנוע תביעות מיותרות רצוי כפי שכתבתי בתחילת תשובתי לציין חוזה זה בהסכם הממון הגם שהינו מחייב רק אותך ואת אשתך בהצלחה ליאור יניר, עורכת דין