מוטי

חשבון משותף והסכם ממון

שלום, חתמנו על הסכם ממון בו נכתב שלא יאוזנו כספים מלפני הנישואין ואף צוינו הסכומים הספציפיים שלא יאוזנו. נאמר לנו שלמרות שכתוב כך בהסכם אם נכניס את הכסף למאגר אחד באיזשהו שלב (כמו חשבון משותף) זה יגרום לכך שהכספים יאוזנו שווה בשווה. האם כך המצב? (ההעדפה שלנו היא לשמור את הכספים בחשבון משותף אך עדיין שהכספים שמוחרגים בהסכם לא יאוזנו במידה ונתגרש). תודה מראש.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום מוטי אכן במידה ותפקידו את הכספים לחשבון המשותף ואחד מכם יגיש תביעה לבית המשפט בגין הכספים המופקדים בו, ישנה סבירות גבוהה שאכן הם יאוזנו בניכם. הרציונאל מתייחס לכך שהשימוש בחשבון המשותף הינו משותף לבני הזוג ולילדיהם ולא ניתן לאחר האיחוד להפריד את הכספים האמורים. בנוסף לכך, במידה ומי מכם עושה שימוש בכספים הללו (גם כאשר הינם בחשבונות נפרדים) בעבור המשפחה והוצאות הבית / בן - בת הזוג והילדים יראו את הכספים כמשותפים. במידה והנכם מעוניינים לשמור על הכספים כל אחד בעבור עצמו, חסכו אותם כל אחד בחשבון נפרד ללא שימוש משפחתי בהם. למידע מדוייק יותר ניתן לפנות למשרדי - 6444504 - 03 בהצלחה ושנה טובה ליאור יניר, עורכת דין

מוטי

אודה לתשובה