רונה צ.

שאלה על נכסים וכסף בזוגיות

היי בעלי רכש דירה כשנתיים לפני שנישאנו בעזרת כסף הוריו נתנו לו כדי שיהיה לו לסכום ראשוני כ800 אלף שח. שילם את המשכנתא לבד שנתיים( עד לחתונה) ומאז המשכנתא, שרשומה על שמו וכל החשבונות יורדים מחשבוננו המשותף. בעלי טוען שאין צורך בהסכם ממון כיוון שעצם העובדה שאנו משלמים את הדירה מחשבוננו וגם את כל החשבונות מחשבוננו המשותף מקנה לי זכויות של חצי חצי בנכס. ( כשהבעתי חוסר נוחות מהעניין שאני משלמת יחד איתו משכנתא וחשבונות והנכס אינו שלי אמר שהנכס של שנינו ) אנחנו משלמים במשותף כבר 5 שנים. האם הדירה אכן גם שלי? האם יתכן חלילה שבמקרה וניפרד שופט יכול לפסוק אחרת? ( הבנתי שזה מין תקדים ולא פוסקים נגד תקדים) תודה רונה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום על מנת להתייחס לשאלה יש לדעת על שם מי הדירה רשומה. האם היא רשומה על שמו / על שם הוריו / על שמכם. על מנת להשיב, אצא מתוך נקודת הנחה כי הדירה רשומה על שם בעלך. כל עוד הדירה נקנתה בטרם הנישואין ורשומה על שם בעלך בלבד, יראו אותה כשלו. בתביעה שתוגש על ידך באם חלילה יגיעו הנישואין לקיצם בית המשפט יבחן האם יש לך זכות בדירה ואם ימצא כי אכן כך , יקבע מהם אחוזי הזכויות. על מנת למנוע מאבקים משפטיים מיותרים ויקרים ישנה עדיפות לכונן הסכם ממון שבו יקבע באופן ברור כי למרות הרישום הנך זכאית למחצית הדירה או לחלק יחסי אחר בדירה (בכפוף להסכמתכם כמובן) . בנוסף יש להגדיר פרמטרים נוספים בהסכם אשר יביאו לידי ביטוי את רצונכם בכל האמור לרכוש קיים ואף עתידי. בהצלחה ליאור יניר, עורכת דין