אוראל

פתיחת חשבון משותף - הסכם ממון

אנחנו זוג לפני חתונה.אנו עתידים לעשות הסכום ממון- הפרדה רכישות מוחלטת. לכל אחד מבני הזוג יהיו חשבונות נפרדים ואנחנו ננהל חשבון משותף לניהול הוצאות שותפות. שאלתי כיצד צריך להיקבע הסכום הכספי אותו כל אחד מבני הזוג צריך לשים בחשבון המשותף- האם שווה השווה או בהתאם ליחס המשכורת ( מי שמרויח יותר ישים יותר כסף)?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום ראשית מזל טוב הדרך הטובה ביותר לקבל החלטה מעין זו היא לעשות חישוב של ההוצאות החודשיות, עד כמה שידוע לכם ולהוסיף סעיף הקובע שבמידה ויהא שינוי בהוצאות החודשיות הסכום שיפקיד כל אחד מכם יהיה בהתאמה לשינוי. בנוגע לסכום , ניתן להתחשב בגובה השכר או לחילופין לקבל החלטה על פיה אתם מפקידים סכום שווה. עם זאת במידה וההפרש בשכר גבוה עדיף להתייחס אליו בעת קביעת סכום ההפקדה לחשבון המשותף. בהצלחה ליאור יניר, עורכת דין