יצחק

מימוש הסכם ממון כשאחד מבני הזוג מסרב לקיים את ההסכם

אחד מבני הזוג מסרב לקיים הסכם ממון שקיבל את אישור בית הדין לענייני משפחה. א.מה הדרך המומלצת לממש את זכויות בן הזוג הנפגע האפ פניה להוצאה לפועל או תביעה רגילה בבית הדין לענייני משפחה. ב. האם במזגרצ ההוצאה לפועל ניתן לתבוע גם נזקים שנגרמו כתוצאה מאי קיום הסכם הממון כגון ריבית, הצמדה, פגיעה שנגרמה כתוצאה מכך שננקטו הליכי הוצאה לפועל כנגד בן הזוג השני.

עו"ד סופי ספקטור

שלום יצחק, סירוב קיום הסכם שאושר ע"י בית המשפט הינו הפרת הסכם ואף ביזיון בית משפט. ישנם סעדים על פי חוק החוזים (תרופות) שניתן לתבוע בבית משפט לעניני משפחה עקב הפרת הסכם של אחד הצדדים. במסגרת הליך בלשכת ההוצאה לפועל ניתן לתבוע אך ורק את מה שנקבע ונפסק בהסכם המאושר ולא נזקים שלא נקבעו בהסכם עצמו שכאמור אושר בבית המשפט. נזקים אלו, אם יוכח שנגרמו, ניתן יהיה לתבוע במסגרת תביעה מתאימה בבית משפט לעניני משפחה.