מיכלי

הסכם בין אם לבת לגבי העברת דירה ללא תמורה

העברתי לבתי הבגירה שמצאת בזוגיות ארוכה אך לא נשואה דירה (משיקולי מס). היא לא מעונינת כרגע בהסכם ממון עם בן זוגה אך היא מבינה ששכ״ד הולך אלי ושהגישה בעצם שלי והיא תחולק בבוא היום על ידי בין שלושת ילדי. האם יש הסכם שיכול לעגן את ההבנה הלא פורמלית הזו ביני לבינה והאם יש אפשרות שהיא תנסח צוואה שאומרת שאם חס וחלילה קורה לה משהו הדירה חוזרת אלי. תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום ראשית יש לציין כי אם היא אינה עושה הסכם ממון עם בן זוגה איתו לפי דבריך היא חיה שנים רבות עלולים לראות את הדירה כמתנה ממך אליה ועל כן לראותה כמתנה לזוג עצמו. בנוגע לשאלתך, ניתן ואף חובה לעשות הסכם בינך לבינה וטוב יהיה אם ההסכם יהיה בינך לבין שניהם. בנוגע לצוואה היא יכולה לצוות את הדירה לך אך באם יהא מאבק משפטי ולא יהיה הסכם אשר יקבל תוקף בבית המשפט פרשנות הצוואה עלול שתהא למחציתה של הדירה ולא לשלמותה. בהצלחה ליאור יניר, עורכת דין