אסתר.ר

הסכם ממון לאחר פרידה וחזרה ומה קורה במקרה ולא נערכה צוואה

שלום, אבי גרוש כשנה וחצי ובקשר עם ידועה בציבור כשנה הוא אמר לי שעשה הסכם ממון לפני כשנה. לפני כחודש וחצי אבי נפרד ממנה והתחיל לצאת עם אחרת אולם עכשיו הוא חזר אליה (לידועה בציבור) שוב. במקביל אבי גם לא ערך צוואה. שאלותיי 1. במקרה של פרידה וחזרה האם הסכם הממון בכלל תקף הוא צריך לערוך אותו שוב? 2. האם הסכם ממון הוא תקף במידה ולא אושר בבית משפט או שמספיק שההסכם נחתם אצל עו"ד ? 3. במקרה של פטירתו ושאין צוואה - האם לידועה בציבור יש זכויות כלשהן? אשמח לכל טיפ נוסף . בתודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום אענה על פי סדר שאלותייך: 1. במידה והסכם הממון אושר בערכאה שיפוטית הוא תקף כל עוד לא בטל באותה ערכאה 2. על מנת למנוע דיונים מיותרים רצוי ואף יותר מכך לאשרו בבית המשפט. במידה והוא לא יאושר הצד אשר לא ירצה להכילו יטען לחוסר תקפות המסמך. 3. כן לידועה בציבור ישנן זכויות בעזבון אך בטרם זכאותה עליה להוכיח כי היתה ידועה בציבור בהצלחה ליאור יניר, עו"ד 6444504 - 03