רונה שיר

באיזה שלב בזוגיות כדאי לעשות הסכם ממון?

באיזה שלב בזוגיות יש לבן הזוג זכות לתבוע בעלות על הנכסים ? האם זה משנה אם גרים יחד בדירה שבבעלותי או בשכירות?

רונה שיר

למה אין מענה ?......

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום רונה מענה תמיד ניתן, לעיתים יש להתאזר בסבלנות. ובנוגע לשאלות אותן שאלת. ראשית לבן הזוג יש זכות לתבוע בעלות על הנכסים כאשר מתקיימים פרמטרים היוצרים זוגיות. לדוגמא כאשר בני זוג נישאים ניתן לתבוע והמשמעות המהותית עוברת לשאלה בנוגע לזמן רכישת הנכסים או השבחתם. במידה ומדובר בזוגיות ללא נישואים בטרם תביעה בית המשפט יברר האם מדובר בידועים בציבור אשר להם זכויות שוות לבני זוג שנשאו או שאינם עומדים בדרישות. ישנן אפשרויות רבות אשר משנות את התשובה לגבי הזמן בו ניתן לתבוע בעלות חלקית או מלאה על נכסים מסויימים. כמו כן ישנו הבדל בין ההתייחסות לדירת מגורים לבין נכסים אחרים. על מנת לקבל תשובה למקרה מסויים ניתן להגיע לייעוץ ולשאלתך השניה, גם כאן ישנם פרמטרים שונים, דוגמא אחת מיני רבות היא האם השכירות תשולם מדמי שכירות אשר תקבלי על הדירה בבעלותך. במידה ואכן כך ניתן יהא בכך ראשית ראיה לרצונך בשיתוף בן זוגך. על מנת לדאוג לזוגיות טובה רצוי מאוד לערוך הסכם ממון ובו יבואו לביטוי כל ההסכמות תוך שמירה או חלוקה של הרכוש והכל כפי בקשתכם תוך שתקבלו מידע מקיף אשר יסייע בידכם להגיע להסכם הטוב ביותר בעבורכם. למידע נוסף ניתן ליצור קשר בטלפון 6444504 - 03 בהצלחה ליאור יניר, עו"ד

רונה שיר

ראשית, תודה על תשובתך. האמת היא שאין כרגע זוגיות, יש בעיקר חשש מפני נוכלים שמצהירים אהבה אבל מחפשים ממון. אני לא רוצה להרוס זוגיות פוטנציאלית בגלל חשדנות ובקשה לעשות הסכם ממון בשלב מוקדם מדי , אך גם לא רוצה ליפול קורבן לעוקץ. היכן עוד אפשר לקרוא על הנושא הספציפי הזה כדי שאדע בדיוק איך להגן על עצמי מצד אחד , אך גם לאפשר לזוגיות להתקדם? תודה רבה (: