דוידי

הסכם ממון וקניית דירה על הנייר

שלום, לאישתי ולי אין הסכם ממון, אני מעוניין לעשות הסכם ממון אחרי נישואין, אני מודע שנצטרך להיפגש לפני שופט לאישור,אנחנו מעוניינים לקנות דירה על הנייר שתהיה על שם אמא שלי כרגע ככה אני מוגן במובן מסוים וגם אני משקיע הרבה יותר בדירה, בהנחה שאנחנו נקנה את הדירה על הנייר כרגע, אם אני מתחיל להשקיע בדירה לפני הסכם ממון בינינו זה תקין? אם אנחנו ניפגש, נסכם עם האישה את הדברים עם עוד ואז נמתין לביהמש אז זה יהיה תקין להתחיל להשקיע? או שרק אחרי הוראת שופט זה הזמן להשקיע בדירה על הנייר?מה דעתך? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום דוידי חשוב לערוך הסכם ממון בין אם הנכם קונים דירה ואם לאו. בנוגע לשאלתך יש לחלק את התשובה לשני חלקים ראשית - בשאלתך עולה כי אתם ( כפי ניסוח השאלה) קונים דירה, אם כך ממה הנך מבקש להיות מוגן? שנית - בנוגע לסכום ההשקעה בדירה, ניתן בהסכם הממון לקבוע את חלקך לעומת חלקה של אשתך. במידה ותרכש הדירה בטרם הסכם הממון, יחול החוק ועל כן הדירה תחולק בינכם בחלקים שווים אלא אם יהא הליך בערכאה שיפוטית ויקבע אחרת. בהצלחה ליאור יניר, עורכת דין 6444504 - 03