אורנה

שאלה בנוגע להסכם ממון

1-האם כשעושים הסכם ממון ויש לזוג דירה משותפת שרשומה על שניהם ובטאבו שווים , האם בהסכם ממון יש אפשרות לרשום כשהם נפרדים אז תהייה חלוקה שונה או שאדם אחד יקבל את הדירה? 2-האם וכאשר עושים הסכם ממון לפני נישואים ואז כאשר מתחתנים צריך לאשר בבית הדין או משפט והאם האישור צריך להיות כאשר שני בני הזוג נוכחים? 3-במידה ועושים הסכם ממון ובמהלך הנישואים הזוג רוכש דירה שבחוזה שניהם רשומים ובטאבו שניהם רשומים אז זה אוטומטית זה מחולק חצי חצי בלי קשר להסכם ממון, ואם לא מה צריך להיות רשום בהסכם ממון? 4- אלא אם כן אחד מבני הזוג רוכש נכס ורושם אותו רק על שמו ובטאבו רק על שמו ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום אורנה שאלת ארבע שאלות ואלו הן התשובות: 1. בהסכם ממון ניתן להחליט על כל חלוקה המתאימה לבני הזוג. גם אם בניגוד לרישום. יש חשיבות להסביר, בהסכם עצמו, כי הצדדים מבינים שעל פי הרישום החלוקה תהא שונה מהוראות ההסכם אך זהו רצון הצדדים. 2. לפני הנישואים האישור אצל נוטוריון אחרי הנישואים במידה ולא אושר בטרם, האישור בפני בית המשפט למשפחה. כמובן שהצדדים להסכם מחוייבים להגיע. 3 ו - 4 . הסכם ממון טוב הינו הסכם הצופה פני עתיד.