יקיר

הסכם ממון לדירה שתרכש לאחר הנישואין?

שלום, בהנתן המצב הבא: לי יש 500,000 ש"ח ולארוסתי יש 50,000 ש"ח, אנחנו מתחתנים בקרוב אך אני מעוניין לרכוש דירה רק לאחר הנישואים (מסיבות כאלו ואחרות), בהנחה ורוב הסכום המוחלט נמצא אצלי ובו נשתמש כדי לרכוש דירה, ובהנחה שרשמתי את סכום זה בהסכם ממון כזה או אחר, כיצד הדירה תחולק אם נתגרש בעתיד? האם בגלל שהיא תרכש לאחר החתונה היא תתחלק בלאו הכי חצי חצי ביננו (למרות שאני אביא את רוב הסכום?) תודה.

עו"ד סופי ספקטור

שלום יקיר, מתנצלת מראש על העיכוב במתן תשובתי וזאת בשל עומס אשר נוצר במשרדי. לשאלתך- במקרה וחלילה תיפרדו הדירה תחולק על פי התנאים אשר יופיעו בהסכם ממון שערכתם. כמובן שאם בהסכם תציינו חלוקה באחוזים ולא בחלקים שווים אזי כך תחולק הדירה. אני יכולה להציעה כי "תעשו חושבים" בצורה כנה ותציינו בהסכם את אחוזי השקעה של כל אחד מהצדדים כך שגם חלוקת הנכס או נכס אחר שיירכש בהמשך יחולק על פי אחוזי השקעה של כל אחד. אין באמור לעיל להוות ייעוץ משפטי מכל סוג שהוא, אני ממליצה לפנות לעו"ד המתמחה בתחום בזמן עריכת ההסכם. מזל טוב לנישואייך