מתגרש

האם ניתן לכפות כתנאי לגירושין הארכת הסכם ממון??

אני חי בניפרד כשנה וחצי בעיר אחרת מפרודתי. אנחנו לפני גירושין בפועל , והפרודה דורשת להוסיף הערה להסכם הגירושין, שהסכם הממון שיש לנו מזה 10 שנים, ימשיך להיות בתוקף גם אחרי הגירושין...(!) אני לא מוכן לכך בשום פנים ואופן כי להבנתי עם הגירושין פוקע גם תוקף הסכם הממון ולא ניתן לכפות עלי סעיף שכזה, מה עוד שבהסכם הממון הוסכם שהדברים היחידים שיהיו במחלוקת הסדרי ראייה ומזונות ילדים יקבעו ע"י בי"מש. האם אני צודק שהסכם ממון בטל עם הגירושין ולא ניתו לכפות עלי סעיף מוזר שכזה?.. תודה.

עו"ד סופי ספקטור

שלום, אני מתנצלת מראש על עיכוב במענה וזאת עקב עומס רב שנוצר במשרדי. במענה לשאלתך - הסכם ממון נערך בזמן חיים משותפים וקובע עקרונות ותנאים שמימושם יחל עם הגעת הצדדים לסיום החיים המשותפים (או אם נקבע אחרת) בדרך של פירוד ו/או גירושין. על כן האמור בהסכם הממון הוא זה שיחול בדרך כלל, על פי שאלתך נראה כי הנכם עורכים הסכם גירושין אשר מציג תנאים ועקרונות חדשים על פיהם תתנהלו לאחר הגירושין. הסכם הממון אינו מתבטל עם הגירושין אלא ההפך, יש ליישמו ואולם, במידה וערכתם כפי שציינת הסכם גירושין כולל, אזי, ההסכם האחרון הקובע את עקרונותיכם לגירושין הוא הקובע. התנאים בהסכם גירושין (שהוא כאמור האחרון שנערך) הם התנאים שיחולו מרגע אישור ההסכם. אני ממליצה לך לקבל ייעוץ מקצועי טרם החתימה על הסכם הגירושין. אין באמור לעיל להוות ייעוץ משפטי מכל סוג שהוא.