רונית

כספיים ונכסיים שנצברו אחרי החתונה

האם חוקית אפשר לחתום על חוזה ממון לפני הנשואים שיכלולל סעיף שכספיים ונכסיים שנצברו במהלך הנשואים יהיו רשומים רק על אחד מבני הזוג?

עו"ד סופי ספקטור

שלום רונית בהסכם ממון כמו בכל הסכם/חוזה ניתן לכלול כל סעיף ואולם יש ליתן את הדעת בגין סעיפים שעלולים להוות בעיה מהותית ביום ביצוע ההסכם. לדוגמא - אם אחד הצדדים יצבור במהלך החיים המשותפים סכום גבוהה או נכסים (בניגוד לבן הזוג השני) שלא יהיו ברי חלוקה בגין סעיפי ההסכם בלבדולאחר 20 שנה האחד יישאר עם כספים והון והשני עם מעט מאוד, אם בכלל . מצב זה אינו סביר וצריך לתת הגנה לשני הצדדים במידה שווה או הגיונית. אני ממליצה בחום להיוועץ עם עו"ד מומחה בטרם ניגשים כלל לערוך הסכם ממון על מנת לדעת על אילו סעיפים לא כדאי לוותר מראש ומה הסיכויים והסיכונים בוויתורים. אין באמור לעיל להוות ייעוץ משפטי מכל סוג שהוא.