מעוניין לדעת...

הסכם ממון שנחתם בארץ תקף גם במהלך הגירה לחו"ל?

שלום רב, אבקש לדעת האם הסכם ממון שנערך אצל עו"ד ונחתם אל מול נוטריון לפני הנישואין הינו תקף במצב בו אני ואשתי עוזבים את הארץ ומהגרים לארץ אחרת. האם הוא נשאר תקף בכל מקום בו נהיה? או האם הוא מתבטל כי הוא תקף רק פה לארץ? תודה!!

עו"ד סופי ספקטור

שלום, יש משמעות למדינה אליה מהגרים והאם אותה מדינה אוכפת מסמכים משפטיים וחוזים אשר נערכו בישראל. אני יכולה להמליץ לך לפנות לפורום משפט בינלאומי פרטי אשר יוכלו אולי לבדוק עבורך האם למדינה אליה אתם מהגרים יש הכרה בחוזה ישראלי ובכלל עניין תוקפו המאומת אצל נוטריון של ההסכם שם, סביר להניח שיהיה צורך באימות אפוסטיל בבית משפט. שבוע טוב, מתנצלת על העכוב במענה עקב מחלה