יעל

הסכם ממון אחרי 26 שנות נישואין

שלום אני נשואה 26 שנה וביני לבין בעלי אין הסכם ממון. אימי אישה חולה ואינה מעוניינת לעשות צוואה. יש לי עוד 2 אחים. הרכוש של אימי כולל בין היתר 2 דירות. האם אני יכולה לערוך הסכם ממון עכשיו עם בעלי כדי שהרכוש לא יתחלק ביננו לאחר מות אימי?

עו"ד סופי ספקטור

שלום יעל, ככלל ירושה אינה נחשבת לרכוש משותף אלא אם כן אותו רכוש הומר/הושבח לרכוש משותף ונעשה בו שימוש משותף. עניתי בהרחבה בעבר בנושא זה ואשמח אם תעייני בתשובותיי הקודמות. תשובה זו אינה מהווה תחליף לייעוץ משפטי.