ז'אק סימקין

האם העתקת מותג על רהיט לשימוש בייתי מהווה הפרה של סימן מסחר או שמא שימוש הוגן?

שלום נניח וקניתי שולחן קפה לסלון בביתי, ועל השולחן הדפסתי מותג שמוגן בסימן מסחר, האם זאת הפרה? תודה, ז'אק.

עו"ד ניב מורן

ז'אק שלום, ככלל סימן מסחר רשום מעניק לבעליו זכות קניינית ייחודית ובלעדית להשתמש, ולהרשות לאחרים להשתמש בסימן לגבי הטובין שלגביהם נרשם הסימן. לכן, שימוש לא מורשה בסימן מסחר לגבי אותם הטובין מהווה הפרה. יש לזכור שההגנה על סימן מסחר מוכר היטב משתרעת גם על טובין בסוגים אחרים מאלו שלגביהם נרשם הסימן. אומנם אין בדיני סימני המסחר בישראל הגנה למי שעשה שימוש פרטי בסימן מסחר, ולכן שימוש כזה הוא בבחינת הפרה. אך ניתן להעריך בזהירות ובהסתמך על תקדימים זרים (ארה"ב ואנגליה) שאם אופי השימוש הוא פרטי ולא מסחרי בשום צורה, כלומר לא פוגע במונופולין של בעל הזכות, יוכל המשתמש הפרטי לטעון להגנה של חופש ביטוי אומנותי או שימוש בתום לב. במדינות שונות בתי המשפט אפשרו שימוש לא מורשה בסימן מסחר כשהשימוש לא פגע בייחודיות הסימן. בברכה, ניב * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סימני מסחר, מותגים ומכס