אפרת

רישום סימן מסחר בחו"ל

שלום, אני מעוניינת לרשום סימן מסחר לעסק בתחום האופנה בארה"ב, אודה להסבר מה התהליך כולל ועלויות צפויות.

עו"ד ניב מורן

אפרת שלום, תודה על השאלה. ניתן להגיש בקשה לרישום סימן בארה"ב באמצעות הגשת בקשה ישירות ל-USPTO (משרד הפטנטים האמריקאי) או כהרחבה של רישום בינלאומי להגנה בארה"ב באמצעות פרוטוקול מדריד. במקרה זה הבקשה צריכה להתבסס על בקשת מקור בישראל או במדינה אחרת בהתאם לכללים. לכל דרך יתרונות וחסרונות וברור שהשיקול המנחה העיקרי הוא העלויות, אך יש דברים נוספים שכדאי לשקול. בכל דרך בה תנקטי בסופו של דבר הבקשה תועלה לבחינה בדרך כלל בתוך חצי שנה ממעוד הגשתה או ממועד רישום הסימן הבינלאומי. לאחר מכן בוחני רשות הפטנטים בארה"ב יבחנו את הבקשה ויוציאו הודעת קיבול או דוח בחינה. על דוחות בחינה יש להשיב בתוך שישה חודשים ולא הבקשה נחשבת לבקשה שנזנחה. חשוב לדעת, גם אם הגשת את הבקשה באמצעות פרוטוקול מדריד כדי להשיב לדוח בחינה יש לשכור את שירותיו של עו"ד בארה"ב שישיב לדוח הבחינה. אנו נשמח לפרט יותר בפגישה או במייעוץ פרטני בהתאם לצרכייך. בהצלחה, ניב * האמור בתשובה זו הינו מתן מידע בלבד ואין להסתמך עליו כעל ייעוץ משפטי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סימני מסחר, מותגים ומכס