זיו שמיר

עסקים זהים עם שם דומה

היי, נניח שי עסק מצליח שנותן שירות סתם לצורך העניין נגיד מכירת מזון, אני רוצה לפתוח עסק שנותן שירות מאותו סוג, עם קאצ קטן. האם מותר להשתמש בשם שלי בקונוטציות שברור שאנשים איך שישמעו אותם יקשרו לעסק הראשון- אך אם זאת לא השתמשתי בשמו כלל? אם זה לא ברור אתן דגומא: נניח יש פיצה meter אז שלי יהיה פיצה קילומטר פיצה letter או פיצה hat? פיצה cat המשחק מילים ברור (: האם חוקי?

עו"ד ניב מורן

זיו שלום, תודה על השאלה. שמות ש"מתכתבים" עם סימני מסחר מוכרים היטב, עלולים להפר את זכויות בעל הסימן. שם מסחרי שיוצר הקשר לסימן מפורסם באופן שיש בו חשש להטעיית צרכנים שיסברו שיש קשר בין הסימנים, בין אם ע"י הרשאה, או מתן חסות של בעל הסימן המפורסם לסימן הדומה, נחשבים לסימנים מפרים ומקנים לבעל הסימן עילת תביעה בסימני מסחר. בנוסף, סימן שפוגע בייחודיות סימן אחר עשוי להביא לדילול ולפגיעה במוניטין של הסימן המוכר, ולעיתים לבעל הסימן המפורסם יהיו גם עילות תביעה מכוח דיני עשיית עושר ולא במשפט. לכן, מומלץ להיוועץ עם עו"ד המתמחה בתחום בטרם תעשה שימוש בסימן שכזה על מנת שייבחן את חופש הפעולה שלך בסימן. בברכה, ניב

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סימני מסחר, מותגים ומכס