יניב בוקובזה

שימוש באימוג'ים בפרסומת

האם אני יכול להשתמש באימוג'ים בפרסום העסק שלי נניח על ברושורים או בפרסומות ביוטיוב?

עו"ד ניב מורן

שלום יניב, היקף ההגנה המשפטית הניתנת לאימוג'ים אינו ברור לחלוטין. האימוג'ים יכולים להיות מוגנים בזכות יוצרים או כסימני מסחר אם הם עומדים בדרישות הדין להגנה המשפטית (דרישת המקוריות לגבי זכות יוצרים והיכולת לזהות מקור לצורך סימני מסחר). לא ניתן להשיב על שאלתך מבלי לראות את הפרסום המוצע והיקף השימוש באימוג'ים. יתכן ואימוג'י של סמיילי פשוט לא יהיה מוגן וניתן יהיה לעשות בו שימוש אך אימוג'י יצירתי יותר ייחשב ליצירה מקורית. לכן, מומלץ שתפנה למשרד עו"ד המתמחה בתחום עם שאלה ספציפית יותר כדי שתוכל לקבל ייעוץ פרטני. בהצלחה, ניב *האמור בתשובה זו אינו בגדר מתן ייעוץ משפטי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סימני מסחר, מותגים ומכס