שרית

שם העסק שלי שיש לו לוגו ואתר אינטרנט כבר תפוס ע"י חנות אחרת

אני רוצה להקים עסק חדש חנות לממכר תיקים ואקססוריז. יש לי כבר שם לחנות והתחלתי לעבוד על לוגו ואתר אינטרנט עם השם והלוגו אבל גיליתי שיש חנות אחרת בדרום שלי במרכז עם אותו השם. החנות השנייה היא חנות למוצרי מתיקה – שוקולדים וכו'. האם אני מחויבת לשנות את השם של העסק שלי בגלל גניבת זכויות יוצרים וכו'? זה יגבה ממני כסף רב

רוני א. אילן, עו"ד

שלום רב, כנראה שצדקו חכמינו כאשר אמרו סוף מעשה במחשבה תחילה. באם לא ישונה השם, יכול שיטענו בעלי הזכויות (אם ישנם שכאלה) לשם כי הם הראשונים לשם ומשכך הנם בעלי הזכויות. לא ציינת כלל באם מדובר ברישום כל שהוא כמו חברה בע"מ או אחרת, לא ציינת איזה מן רישום יש לך לעומת להם. אתר זה נותן תשובות לשאלות כלליות. בטרם יעלה הדבר בעלויות כבדות, מומלץ לפנות לעורך דין שיבדוק לעומק הנושא ויוכל לענות על בסיס חומר מסודר המונח לפניו.