דורון

כיצד והאם ניתן להגיש ללשכת הוצאה לפועל ישירות דרישה למימוש צ'ק?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ירון הראל

דורון שלום, במידה ובידיך צ'ק שלא נפרע, ניתן להגישו ישירות למימוש בלשכת ההוצאה לפועל (כחלופה לאפשרות להגשת תביעה בסדר דין מקוצר בביהמ"ש). יש להגיש את הצ'ק המקורי עם עותק ממנו, את הבקשה למימוש והנספחים לה, שמו של החייב, שם משפחתו ומספר תעודת זהות של החייב. מכיוון שמוגש ללשכת ההוצאה לפועל צ'ק שלא ברור מה טיבו, בסמכותו של רשם ההוצאה לפועל לממש את בצ'ק רק כשאין התנגדות לביצועו מצד החייב או שההתנגדות נדחתה. אם הוגשה על ידי החייב התנגדות למימוש הצ'ק יעביר רשם ההוצאה לפועל את התיק לבית המשפט המוסמך. נדחתה ההתנגדות על ידי ביהמ"ש, על הזוכה (אתה) להעביר את ההחלטה ללשכת ההוצאה לפועל על מנת שתמשיך בביצוע מימוש הצ'ק. מומלץ להתייעץ עם עו"ד הבקיא בתחום ההוצאה לפועל. בברכה, ירון האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.