מיכאל

מוכר הדירה התחייב למכור את לי ולאחר מכן מחר את הדירה לאחר

שלום, ניהלתי תקופה מו"מ לרכישת דירה בפתח תקווה, מוכר הדירה התחייב למכור את הדירה לי במחיר מסוים ולמרות זאת מחר בסופו של יום את הדירה לאחר (במחיר גבוה ב 50,000 ש"ח) האם זכותי לא עדיפה? האם ניתן למכור את הדירה לי.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ירון הראל

מיכאל שלום, מן הנתונים שבשאלתך עולה כי מדובר במקרה של "עסקות נוגדות" . במקרה של התנגשות בין זכויות חוזיות נוגדות, תהיה זכותו של הראשון בזמן עדיפה (במקרה שלנו הזכות שלך). חשוב לסייג - אם השני פעל בתום לב, שילם תמורה בעד המקרקעין (גם תמורה חלקית) והמקרקעין כבר נרשמו על שמו בפנקס המקרקעין, תהיה זכותו של השני עדיפה. בנוגע לתום הלב של השני - ניתן לטעון כי לא פעל בתום לב אם למשל הייתה רשומה הערת אזהרה סותרת לטובתך והשני לא בדק זאת טרם הרכישה. לעניין המועד בו נרשמה העסקה - מתייחסים למועד שבו נרשמה העסקה בפנקס המקרקעין (ולא המועד בו אושרה העסקה לרישום). מדובר בנושא סבוך ולכן אני ממליץ להתייעץ עם עו"ד הבקיא בתחום החוזי והעוסק במקרקעין. בברכה, ירון האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.