איציק

חתימה על חוזה להענקת שירותים

שלום, קיבלתי הצעה עסקית מאנשים שאני מכיר היכרות שטחית וסיכמנו על כל תנאי העסקה (אני אמור לספק להם שירותים מסוימים). כשאמרתי להם שאנחנו צריכים חוזה בכתב אז הם ביקשו שבחוזה יהיה כתוב תמורה נמוכה יותר ממה שהם ישלמו לי בפועל וככה הם ישלמו פחות מס. האם אמרו שאין לי מה לדאוג כל עוד בחוזה כתוב סכום "נורמלי" כלשהו, אבל לי זה נשמע בעייתי. אשמח להתייחסותך,תודה.

עו"ד מיכל לוצאטו

איציק שלום, אתה בהחלט צודק לחשוד בבקשתם היות והם למעשה מבקשים ליצור חוזה למראית עין (וכן לבצע עבירות מס). על פי סעיף 13 לחוק החוזים הישראלי, חוזה שנערך למראית עין בטל מעיקרו: "חוזה שנכרת למראית עין בלבד - בטל; אין בהוראה זו כדי לפגוע בזכות שרכש אדם שלישי בהסתמכו בתום לב על קיום החוזה." בקשה שכזו צריכה להדליק אצלך נורת אזהרה לגבי טיב האנשים עימם אתה שוקל להתקשר ומידת אמינותם. מעבר לכך, אני ממליצה בחום כי כל חתימה על חוזה שכזה תלווה בייעוץ משפטי, בדיוק על מנת להימנע מסיטואציות שכאלה. בהצלחה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.