אריק

העברת מניות כאשר עומדת תביעה נגד בעלי המניות

חברה שבה יש 4 בעלי מניות. אחד מבעלי המניות תובע את שאר בעלי המניות. אחד מבעלי המניות מעוניין לצאת מהחברה. האם בגלל שעומדת עכשיו תביעה הוא לא יכול להעביר את כל המניות שברשותו (ללא תמורה) כדי לצאת מהחברה ?

עו"ד מיכל לוצאטו

אריק שלום, הדבר תלוי במספר גורמים, בין היתר באמור במסמכי ייסוד החברה כגון הסכם המייסדים והתקנון. במצב דברים מורכב זה חשוב שדברים יתבצעו בהתאם לייעוץ משפטי, ולכן אני ממליצה כי ראשית תפנו לעו"ד אשר מלווה את החברה. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.