משה

קניית רכב ללא העברת בעלות

היי, ערב טוב לפני כ14 חודשים קניתי רכב ללא העברת בעלות מקרוב משפחה, עשינו בנינו זכרון דברים וגם הודעת וואצפ שמתארת את התשלום והחלפת בעלות בלתי פורמלית. נקבע בנינו שהעברת הבעלות תתבצע בתוך כמה חודשים בודדים כאשר יוכל המוכר (קרוב המשפחה) להחזיר את החוב שנותר לו על הרכב לבנק ולהסיר את השעבוד. עברה מעל שנה והוא טרם יכול לשלם את החוב לבנק וכתוצאה מכך - לא ניתן להעביר על שמי את הבעלות. בקשתי ממנו לבטל את העסקה או שיעשה העברת בעלות והוא מורח אותי בתירוצים ומסנן. מה הן האפשרויות המשפטיות שעומדות לצידי במקרה הנל?

עו"ד אורן מנדלר

משה שלום, אי סילוק החוב בזמן סביר כמו גם אי העמידה במועדים שנקבעו בזיכרון הדברים, יכולים במקרים מסוימים להוות עילה לביטול ההסכם. המהלך המשפטי הנכון למצב שכזה הוא הליך המרצת פתיחה בבקשה לקביעה כי ההסכם בטל, וכי על קרוב המשפחה להשיב את הכספים שקיבל תמורת הרכב. בטרם פתיחת ההליך מומלץ כי תפנה לקרוב המשפחה בכתב, ובאמצעות עורך דין, פניה שתעיד על רצינות, ואף יכול ותייתר את פתיחת ההליך המשפטי. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.