אביאל

אי קבלת כתב תביעה אצל הנתבעים

הגשתי כתב תביעה בבית משפט לתביעות קטנות נגד אדם שהוא בעל חברה למימוש זכויות ונגד החברה עצמה. נקבע לי תאריך לדיון. והבנתי שהתאריך לדיון נקבע לפי שיש אישור מסירה של כתב התביעה מהנתבע. מה קורה במקרה שהנתבע החליף כתובת (כי מדובר בנוכל שעוקץ הרבה אנשים) העסק שינה כתובתו למקום לא ידוע. האם הדיון יתקיים בלעדיו או שבית המשפט יאלץ לאתר אותו לבד?

עו"ד מיכל לוצאטו

שלום אביאל, ככלל איתור ומסירת כתבי בי דין (כתב התביעה והזמנה לדיון במקרה שלנו) מתבצע על פי כתובות במרשם האוכלוסין (בעל החברה באופן אישי) ואיתור החברה על פי רשם החברות. במידה ולא ניתן לאתר את בעלי הדין או שהמדובר ב"נתבעים חמקמקים" ניתן גם לשכור שירותיהם של בעלי מקצוע לביצוע "איתר ומסירה" של כתבי התביעה וההזמנה לדיון. בעל המקצוע מאתר, מוסר ואף חותם על תצהיר אודות ביצוע המסירה. במקרה ובו בוצעו המסירות (לכתובות המעודכנות או על ידי מסירה אישית של שליח) יוכל בעל הדין לקבל פסק דין לטובתו על פי תביעתו לאור אי הגשת כתב הגנה או אי ההתייצבות לדיון שנקבע. בכל מקרה בית המשפט לא יאתר את הנתבע בעצמו אלא המדובר על חובתו של התובע לאתר ולמסור את התביעה ואת ההזמנה לדיון לנתבעים. בברכה, * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.