רותי מלר

ביטול חוזה צלם חתונה

שלום, לפני כחודשיים חתמתי חוזה עם צלם לצילום החתונה שלי. לאור הקורונה ואיסור אירועים, החלטנו לערוך חתונה מצומצמת בחצר המשפחתית. הצלם לא הסכים להוזיל את העלויות ולכן אנו רוצים לבטל איתו. האירוע יתקיים בע"ה בעוד חודשיים, הצלם אמר שעלינו לשלם 60 אחוז דמי ביטול. האם זה הגיוני?

עו"ד מיכל לוצאטו

רותי שלום, מגיפת הקורונה בהחלט יצרה אתגרים רבים במישור החוזי. על מנת לענות על שאלתך יש לבחון את החוזה עליו חתמתם ואת נסיבות המקרה, כל זאת לאור המסגרת המשפטית והפסיקה הרלוונטית בנושא. יש לזכור כי מדובר בשני צדדים אשר נפגעו כתוצאה מהמצב, ולכן מבלי לצלול לעומקם של דברים המלצתי היא לנסות ולפתור מחלוקת זו בדרך הפשרה. במידה וזה לא יצלח כמובן שכדאי שתפנו לקבלת ייעוץ משפטי. שיהיה במזל טוב, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.