משפטי– זאפ
משפטיפורומיםמשפט מסחריהיקף חובת הגילוי של מוכר בהסכם מכר דירה

מנהלי הפורום

גיא הרשקוביץ, משרד עורכי דין ומגשרים

גיא הרשקוביץ, משרד עורכי דין ומגשרים

בוגר המכללה למינהל – מקים ושותף במשרד. המשרד עוסק בתחום הרחב של המשפט המסחרי לרבות בליווי ויעוץ רכישת נכסים ו/או במכירתם, עריכת הסכמים מסחריים ועריכת חוות דעת מסחריות ומתן ייעוץ משפטי שוטף. בנוסף, משרדנו מספק ללקוחותיו שירותים משפטיים בתחום דיני התאגידים לרבות סיוע בהקמת חברות ושותפויות, עריכת הסכמי מייסדים ושותפויות, עריכת הסכמי מכירת / רכישת מניות, הקצאת מניות, הסכמים בין בעלי המניות והסכמי הלוואה.

קביעת פגישה
0539374036
חזרה לפורום

היקף חובת הגילוי של מוכר בהסכם מכר דירה

עומ
עומר רבינוביץ

רכשתי דירת גן במרכז רמת גן, לאחר שעברנו להתגורר בדירה, התברר כי הבניין הסמוך עובר שיפוץ במסגרת תמ"א 38 אשר במסגרתו יתווספו מרפסות אשר כולן מעל הדירה שלי. יש לי חוות דעת שקובעת שיש ירידת ערך של הדירה שלי. האם אני יכול לתבוע את המוכר אשר לא חשף את עניין השיפוץ של הבניין הסמוך והאם זו הפרה שבגינה אני יכול לקבל את הפיצוי מוסכם שנקבע בחוזה ?

RE:
גיא הרשקוביץ עו"ד מגשר ונוטריון
גיא הרשקוביץ עו"ד מגשר ונוטריון

עומר שלום, כל מקרה נבחן לגופו . אולם בהתאם לחוק ולפסיקה, על כל צד לחוזה חלה החובה לנהוג בתום לב , חובה אשר כוללת בתוכה גם את החובה לגלות מידע שמצוי בידי צד לחוזה. במידה והמוכר ידע על השיפוץ ולא טרח לעדכן אותך, למרות שזה מידע שאתה יכולת למצוא בעצמך, ניתן להעריך בזהירות , כי אי גילוי מידע מסוג זה ,עשוי להיות הפרה של החוזה, שבגינה ניתן יהיה לקבל את הפיצוי המוסכם שנקבע בחוזה . להמשך יעוץ הינך מוזמן לפנות למשרדי לטלפון 053-9374036