משפטי– זאפ
משפטיפורומיםמשפט מסחריתביעה אישית של בעל מניות בגין נזק שנגרם לחברה

מנהלי הפורום

גיא הרשקוביץ, משרד עורכי דין ומגשרים

גיא הרשקוביץ, משרד עורכי דין ומגשרים

בוגר המכללה למינהל – מקים ושותף במשרד. המשרד עוסק בתחום הרחב של המשפט המסחרי לרבות בליווי ויעוץ רכישת נכסים ו/או במכירתם, עריכת הסכמים מסחריים ועריכת חוות דעת מסחריות ומתן ייעוץ משפטי שוטף. בנוסף, משרדנו מספק ללקוחותיו שירותים משפטיים בתחום דיני התאגידים לרבות סיוע בהקמת חברות ושותפויות, עריכת הסכמי מייסדים ושותפויות, עריכת הסכמי מכירת / רכישת מניות, הקצאת מניות, הסכמים בין בעלי המניות והסכמי הלוואה.

קביעת פגישה
0539374036
חזרה לפורום

תביעה אישית של בעל מניות בגין נזק שנגרם לחברה

נבו
נבו רוזנבלום

אני בעל מניות בחברה, לחברה נגרם נזק מהתקשרות בהסכם של החברה עם צד ג', האם אני יכול לתבוע בתביעה אישית צד ג' בגין הנזק שנגרם לחברה ובאיזה מסגרת.

RE:
גיא הרשקוביץ עו"ד מגשר ונוטריון
גיא הרשקוביץ עו"ד מגשר ונוטריון

נבו שלום, הכלל הוא כי עילת תביעה אישית תקום לבעל מניות, אך ורק כאשר נגרם נזק ישיר לבעל המניות הספציפי, ולא כאשר ישנה פגיעה משותפת בבעלי המניות, כי אז מדובר בנזק עקיף אשר בגינו תוגש תביעה נגזרת, אולם גם לכלל זה יש חריגים שנקבעו בפסיקה. להמשך יעוץ הינך מוזמן לפנות למשרדי לטלפון 053-9374036