משפטי– זאפ
משפטיפורומיםמשפט מסחריסירוב לשלם דמי תיווך

מנהלי הפורום

גיא הרשקוביץ, משרד עורכי דין ומגשרים

גיא הרשקוביץ, משרד עורכי דין ומגשרים

בוגר המכללה למינהל – מקים ושותף במשרד. המשרד עוסק בתחום הרחב של המשפט המסחרי לרבות בליווי ויעוץ רכישת נכסים ו/או במכירתם, עריכת הסכמים מסחריים ועריכת חוות דעת מסחריות ומתן ייעוץ משפטי שוטף. בנוסף, משרדנו מספק ללקוחותיו שירותים משפטיים בתחום דיני התאגידים לרבות סיוע בהקמת חברות ושותפויות, עריכת הסכמי מייסדים ושותפויות, עריכת הסכמי מכירת / רכישת מניות, הקצאת מניות, הסכמים בין בעלי המניות והסכמי הלוואה.

קביעת פגישה
0539374036
חזרה לפורום

סירוב לשלם דמי תיווך

ירי
ירין כהן

אני מתווך שהראה ללקוח בית בשלבי בנייה, הלקוח מנע ממני להשתתף במו"מ ורכש את הנכס לאחר שנה. הוא מסרב לשלם לי דמי תיווך מאחר ולטענתו הוא לא רכש את הנכס באופן מידי. האם אני יכול לתבוע אותו חרף הזמן שחלף מאז שהראיתי לו את הנכס, ולמרות שאני לא הייתי הגורם לסגירת העסקה.

RE:
גיא הרשקוביץ עו"ד מגשר ונוטריון
גיא הרשקוביץ עו"ד מגשר ונוטריון

ירין שלום, במידה והלקוח חתם על הזמנה למתן שירותי תיווך, הכלל לאור הפסיקה הוא שמתווך מקבל דמי תיווך כאשר בעקבות פעילותו התקשרו המוכר והקונה בהסכם ביניהם. ההדגשה אינה על ריבוי הפעולות האפשריות והשונות, ואף לא על אופי הפעולות, אלא על יעילותה של הפעילות. בנוסף גם על עיסקת תיווך חלה החובה לנהוג בתום לב . יש לבחון כל מקרה לגופו ובהתאם לנסיבות, הינך מוזמן לפנות למשרדי להמשך יעוץ לטלפון 053-9374036