יוני

הכוח של 2 מייסדים בעלי מניות ניהול להחליט בלי לקבל הסכמה של 3 המייסדים האחרים

שלום.. 1.חמישה מייסדים אך רק שניים עם מניות ניהול, לכל מייסד 20% מערך החברה. מה קורה בעת הכנסת משקיע/ מכירת חברה- האם לשני המנהלים שהם גם הדיירקטורים של החברה יכולים להחליט מבלי שום הסכמה של שלושת המייסדים האחרים המחזיקים יחדיו ב60% מערך החברה? 2.האם אפשר לפטר מנכ"ל/סמנכ"ל שהם גם הדיירקטורים היחדים עקב חריגה מתנאי עבודה (חריגה קריטית, כגון עישון סמים בזמן העבודה)? יש לציין שרק לשניהם יש זכות לפטר מייסד בהחלטת פה אחד

רוני א. אילן, עו"ד

יוני שלום, יש לעשות הפרדה בין בעלי המניות. אתה מציין שרק לשניים יש "מניות ניהול" - מושג חדש (אולי חברתי) וודאי שאינו משפטי. יכול שאתה מכוון שבהסכם המייסדים הוסכם על שני חברים שינהלו וזה אכן תקין בכפוף להחלטה שהוחלטה ומצויה בהסכם. יש לקרא בזהירות את הסכם המייסדים. המנהלים ככל מחויבים לשרת את החברה לטובתה ולתועלתה בדרך הטובה ביותר. באם אין הסכמה יש לבדוק בהסכם את ההסכמה לנושא המדובר. אפשר תמיד לזמן אסיפת בעלי מניות ולהעלות להצבעה כל נושא עליו סוכם שיועלה. סמים, מה אומר ההסכם לעניין עבירות פליליות. כמובן בכל מקרה הדבר אסור בתכלית האיסור וללא כל קשר לעבודה. במדינת ישראל אסור לעשן סמים למעט לחולים המותרים בדרך של תורפות והשגחה. כככל נושא דיני חברות הנו גדול מורכב ומסובך, יש לקבל יעוץ מתאים. נשמח לעמוד לשירותך