שאלה בנוגע להמשך הליכי הוצאה לפועל לאחר מות חייבת
שלום רב, לאחרונה נודע לי על פטירתה של החייבת בתיק הוצל"פ שנפתח לזכותי. הבנתי שניתן לגבות את החוב גם מהיורשים, אך בבדיקה שערכתי התברר כי לא הוצא צו ירושה. אני יודעת שהיא הייתה נשואה עד לרגע מותה ויש בידי את הפרטים של בעלה. מה עליי לעשות כעת?
שם תוכן הודעה: לא נעים, ןלא פשוט כלל... היה לי מקרה בו הרשמת החליטה שהיא סוגרת את התיק למרות שהוטל עיקול על דירת עיזבונו של המנוח, ולא הסכימה להמשיך בהליך נגד העיזבון של המת...אלא שהלקוחה שלי לא הסכימה לשלם שכ"ט בגין ערעור על החלטת רשם, שלעניות דעתי שגויה. יכול להיות שרשם אחר כן היה ממשיך כי בעיקרון אין סיבה לסגור את התיק גם אם מוגשת בקשה ע"י מי מטעם בא כוח המנוח... ובעיקרון את יכולה להמשיך לרדוף נגד העיזבון, אבל הבעיה אצלך, שהיורשים לא הוציאו צו ירושה, ולכן שוב עקרונית את יכולה להגיש - לביהמ"ש לענייני משפחה... ולכן זה לא פשוט בכלל להיות מנהל עיזבון, ואולי גם לא כדאי כלכלית עבורך... ומכאן הבעיה
שלום עו"ד בוכובזה, תודה על התשובה המהירה והמפורטת. אני לא יודעת כלל אם יש עיזבון. תוכלי להסביר כיצד מבררים זאת? בנוסף, לא הבנתי למה התכוונת בהגשת בקשה לביהמ"ש לענייני משפחה. אשמח להבהרות. תודה, חיותה