מוטקה

חובות עבר והוצאה לפועל

שלום לפורום הנכבד, הנני מתגורר בחו"ל ומידי פעם מגיע לביקור בישראל. בשנת 1980 עזבתי לראשונה את מדינת ישראל לאחר שהשארתי חובות לא מבוטלים לצערי עקב קריסת עסק. ניתן צו כינוס נכסים כנגדי בשנת 1981 ומונה נאמן למרות שלא היו לי נכסים. בשנת 1998 בוטל צו כינוס הנכסים עקב שימוש לרעה מצידי. כעת בבדיקה שערכתי אין על שמי שום תיקי הוצאה לפועל. לא ידוע לי אם נפתחו בעבר תיקי הוצאה לפועל. תיקי הפירוק נגרסו ואינן קיימים לפי מיטב ידיעתי. כאמור על השנים אני מתגורר בחו"ל, מגיע לביקורים בישראל ואין כנגדי צווי עיכובב יציאה מהארץ. א. איך ניתן כיום , אם בכלל, לקבל מידע מה מצבי המשפטי? ב. מהם הסיכונים אם אחזור להתגורר בישראל? ג. מה הסיכון אם ארכוש דירה בישראל?

item.Author מנהל הפורום עו"ד רפי רפאלי

תוציא מלשכת הוצלפ מצב חובות ועיקולים, תבדוק במשטרת הגבולות אם יש עיכוב יציאה, ותבדוק במערכת המשפטית אם יש תביעה נגדך, ואם אין אז אין בעיה, לגבי סיכונים זה תלוי מצב לנושאים שונים זמני התיישנות שונים