זבולון כהן

אי תשלום פסק דין שהתקבל במסגרת תביעה קטנה

שלום. לפני חודשיים קיבלתי פס"ד שמחייב את הנתבעים את הנתבעים בסכום של 5,000 ש"ח + 1,500 ש"ח עבור הוצאות משפט. היום קיבלתי את ה5,000 ש"ח. לגבי תשלום 1,500 ש"ח הוצאות משפט - הנתבעים ניתקו קשר ולא משלמים. שאלותי הן כדלהלן: 1). עקב הסגר לא ניתן היה לפתוח בהליך הוצל"פ עד היום, שאלתי היא האם אני יכול לתבוע תשלום ריבית למפרע עבור החודשיים שהמתנתי לתשלום ה5,000 ש"ח?, או שבגלל שהוא כבר שילם ולא הספקתי לפתוח תיק, אז יצא שהוא לא הפסיד כלום מכך שהוא השתהה חודשיים עם התשלום. 2). לגבי זה שהוא לא משלם את ה1,500 ש"ח, האם ניתן לנקוט בהליכים נוספים מעבר לפתיחת תיק בהוצל"פ?, למשל הגשת תביעה על בזיון בית המשפט, או בכלל האם קיימים הליכים נוספים שניתן לעשות במקביל לפניה להוצל"פ. תודה רבה מראש!

item.Author מנהל הפורום עו"ד רפי רפאלי

לא יכול לקבל ריביות אם לא תבעת, דרך המלך היא פתיחת תיק בהוצל"פ לא ביזיון