מנהלי הפורום
חובות מלפני 10 שנים ואני בחו"ל
שלום, לפני כ 10 שנים קרס העסק שהיה ברשותי מכיוון שלקוח אחד לא שילם את מלוא הסכום עבור עיסקה גדולה שביצעתי. כתוצאה מכך קרס העסק ונותרי חסל כל , נרדף, כולל צווי מאסר, עיקולים, וכל מה שקשור לכך. לפני כשבע שנים נאלצתי לבסוף לעזוב את הארץ. היתה לי אפשרות ללכת לכלא או לצאת ובחרתי לצאת מכיוון שלא היה שום סיכוי לייצר את סכומי הכסףף שדרשו ממני (בערך פי חמש מגובה הקרן). מאז ועד היום אני גר בחו"ל. במשכורת הקטנה (8 אלף ש"ח בערך) שאני מקבל בחו"ל לא אוכל לעולם לשלם את כל חובותי. סכום הקרן של החובות הנו כ 500 אלף שקלים והסכום רק הלך ותפח מאז ועד היום ועומד כיום על סכומים דמיוניים / מדומיינים (מחק את המיותר). במשך 10 שנים לא שילמתי כלום לבעלי החוב (החובות הגדולים הם לבנקים, לחברות ליסינג, למעמ, ומסתכמים ב 150 אלף שקל לכ"א, סכום הקרן בלבד. הבעיה במצב שלי ושל רבים כמוני הוא שפשוט לא ניתן להחזיר את החוב בתשלומים הגיוניים. אם היו מאפשרים לי בזמנו לשלם סכום קטן מדי חודש- כל החובות כבר היו משולמים ממזמן במהלך 10 השנים האחרונות. (סכומי הקרן כמובן). שאלתי : האם כעת, לאחר שעברו כ 10 שנים, ניתן להגיע להסדר תשלומים , מבלי לתת מקדמות לנושים ? אין לי בכלל כסף למקדמות ומטרתי היא פשוט לשלם מדי חודש לכל אחד מבעלי החוב, לתקופה של 8 או אפילו עשר שנים, עד לכיסוי סכום הקרן. (שהרי כבר המתינו 10 שנים ולא קיבלו גרוש, ואם לא יתנו לי מוצא לעולם לא יקבלו ממני פרוטה). האם מנסיונך ניתן להגיע להסדר שכזה או שהמקרה אבוד, שכולם יבקשו ממני מקדמות שלא אוכל לשלם ? גם עצה מהבטן לא תזיק: האם עלי לשכוח ממדינת ישראל לצמיתות, לוותר על האזרחות ולקבל אזרחות זרה במדינה בה אני חי כיום ? תודה רבה.