יפרחאל

מזונות מהאישה לילדים

למנהל הפורום שלום, לי ולאשתי יש הסכם גירושין, שם כתוב שאני צריך לשלם מזונות לילדים. שמעתי שיש עכשיו החלטה חדשה של בית הדין הרבני שאישה צריכה לשלם מזונות לילדים. איך עושים את זה? אני צריך לפנות לבית הדין ולבקש שהיא תשלם לי מזונות????

item.Author מנהל הפורום עו"ד יעל עוז

יפרחאל שלום, על פי הדין האישי, אב צריך לזון את ילדיו. מכאן, שחובת תשלום המזונות חלה על האב בלבד. יחד עם זאת, ישנם מקרים בהם נפסקים תשלומי מזונות לאם, כך במצבים בהם הילדים נמצאים במשמורתו של האב ופערי ההשתכרות בין הצדדים גדולים (לטובת האם). כמובן שאין זהו הכלל, כי אם יוצא מן הכלל.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בית דין רבני