נעמה

חישוב חלוקת דירה משותפת בגירושין

שלום, אנחנו בשלבי גירושין. לנו דירה משותפת. אם ארצה לקנות את חלקו בדירה, שיש עליה משכנתא, איך עלי לעשות את החישוב? האם אני צריכה להוריד מהתשלום שאני צריכה לתת לו, את הוצאות המיסים שאני חוסכת מאיתנו בשל מכירת הדירה? מס שבח וכד'. כמו כן יש קרנות פנסיה/ קרנות מנהלים למיניהם שנתנו לחישוב אקטוארי, האם אוכל לדרוש ממנו איזון, כך שיקזז לי מחלקו בדירה תמורת ויתור על חלקי בפנסיה וביטוחים שלו? תודה.

עו"ד רינה פוליטי

נעמה שלום על פי חוק למי מהצדדים יש זכות קדימה לרכוש את חלקו של בן הזוג בדירת המגורים. ככלל איזון המשאבים יכול שייעשה תחת קיזוזים מחלקו של בעלך בדירה ואולם על בעלך ליתן את הסכמתו לכך. תשלום מראש של זכויות עתידיות נקרא "היוון" ואין חובה שבדין להוון זכויות. כמו כן, העברת זכויות בהליך גירושין יכולות להיעשות "אגב גירושין" ומשכך העברת הדירה לבעלותך לא תיחשב עסקה. בהחלט יכול להיות מצב שאם קיימים מסים על הדירה כמו מס שבח, הרי שניתן להפחית מס זה או כל חיוב אחר העתיד לבוא.. בצורה רעיונית. אשמח לעמוד לרשותך לצורך הבהרות.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חלוקת רכוש ואיזון משאבים