צילי

גמולי השתלמות שנצברו לאחר מועד הקרע

האם יש לחלק גמולי השתלמות שצברתי כמורה לאחר מועד הקרע עם הגרוש לפי החוק לחלוקת חיסכון פנסיוני. מדובר בפנסיה תקציבית. חלק מהגמולים נצברו ע"י קורסים ששולמו ע"י קרן ההשתלמות אותה עלי לחלוק עם הגרוש. כמו כן עשיתי תעודת הוראה שזכתה אותי ב 8.5 גמולים ושלמתי מכספי את שכר הלימוד . מדובר ב 17 גמולים שנצברו לאחר מועד הקרע.

עו"ד רינה פוליטי

צילי שלום חוק הפנסיה אינו כולל גמולי השתלמות ולכן בכל מקרה התשובה שלילית. שימת לבך כי ככלל הסכומים המאוזנים בין בני זוג הינם רק אלה שנצברו במהלך החיים המשותפים ועל כן, גם ללא קשר ללחוק הרי שלא גיעים לבן הזוג גמולי השתלמות שנצברו לאחר המועד הקובע. באם גמול ההשתלמות נתקבל בגין תקופה קודמת - אזי סביר להניח כי תאלצי לחלוק. אשמח לעמוד לרשותך לצורך הבהרות רינה פוליטי, עו"ד