גיא

רישום כסף על שמי בלבד והסכם ממון

שלום, יש לי סכום כסף גדול של מעל 100,000 ש"ח שצברתי במהלך השנים. אני עומד להתחתן אבל המשפחה שלי לוחצת עליי שהסכום הזה יישאר בבעלותי בלבד במקרה של פרידה מבת זוגתי. קודם כל, האם יש אפשרות שהסכום הזה יישאר על שמי בלבד ולא ייהפך להיות גם של אשתי והאם זה בעצם מצריך ממני לעשות הסכם ממון?

עו"ד רינה פוליטי

גיא שלום. ככלל, כאשר צד מביא עמו כספים לתוך הנישואין, ככל שאין כוונת שיתוף, כספים אלה נשארים שלו. הייתי מציעה לערוך הסכם ממון כדי שגם אם הכספים ייכנסו למעגל המשותף של שניכם יישאר הסכום בבעלותך. חשוב לדעת כי הסכם ממון בזמן כזה הינו הסכם שיחסוך ממון ניכר בעתיד, אם, חלילה, תיזקקו להסכם שכזה. בהערת אגב אציין כי הסכם הממון יאפשר להעביר או להשקיע את הכספים בצוותא מבלי לחשוש כי כספים אלה "יצאו מבעלותך"