הלפרין נפתלי

תמ"א 3/38א הריסה ובינוי

היזם מבצע מדידה ברוטו של שטחי הדירות. כאשר הוא מציע את הדירות החדשות נוצר מצב שהשטח הפנימי קטן במספר מטרים משטח הדירה הפנימי המצוי היום. הוא טוען שהברוטו הוא אותו הדבר. האם הדייר יכול לדרוש את שטח דירתו הפנימי של היום בדירה החדשה? האם בהריסה ובינוי זכאים הבעלים לתוספת כלשהי במידה וההיתר יאפשר זאת?

עו"ד שי אליאב

חשוב לוודא כי שיטת המדידה היא אותה שיטה גם לישנות וגם לחדשות. רק כך אפשר להשוות באמת. יתרה מכך - רצוי כי שיטת המדידה תהיה בהתאם לחוק המכר. לגבי סך התוספת לבעלי הדירות - זה נסגר במהלך המו"מ בהתאם לזכויות שניתן לייצר בפרויקט

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי