יותם נוימן

עמלת תיווך בגין תמ"א 38

אני דייר בבניין שהוחלט על ביצוע תמא 38 . יש לי חבר עו"ד, שהוא גם קבלן ואירגנתי לו להיות עו"ד+קבלן מלווה לפרוייקט. הוא הבטיח שבתמורה הוא יתן לי הנחה מסויימת על מטראז' נוסף לדירה (מעבר למה שמגיע לי לפי החוק). לא חתמנו על חוזה אבל הייתי רוצה לדעת מה מקובל בסוג כזה של תיווך? אחוז מסויים או הנחה כספית? למשל: אם לפי הערכת שמאי המטראז' הנוסף יעלה לי 280 אלפי ש"ח זה יהיה הגיוני לבקש לשלם רק 50 אלף או בכלל לא לשלם? בכל זאת, אירגנתי לו פרוייקט שלם! תודה רבה

עו"ד צ

ככלל, נושא השקיפות הינו ערך עליון בפרויקטים של התחדשות עירונית. לפיכך, דרך המלך היא כי יתר הבעלים יאשרו את ההנחה המבוקשת ו/או יהיו זכאים בעצמם להנחה כאמור. קיימים עוד מנגנונים כמובן אולם אלו הם הנפוצים יותר.

דיירת בתמא 38

בתמ"א 38 אין עיסקאות צדדיות במיוחד אם אתה דייר בביניין.

שרון

בתמא 38 אין קומבינות מהצד. !!! במיוחד אם אתה דייר בביניין.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי