אורית בצלאל

הסכם תמ"א 38/1 חיזוק מבנה ובניית קומות בתל אביב

ב 2012 חתמנו על הסכם תמ"א 38 חיזוק מבנה עם יזם. בחוזה מול עורך דין חתמנו איתו לפי דרישתנו על ליווי בנקאי שיתלווה לפרוייקט. (העתק מהחוזה לא קיבלנו). רק החודש ביוני 2019 הודיע היזם שהוא קיבל היתר בניה מעיריית תל אביב. עורך הדין שלנו שמקבל עמלה מהיזם עידכן אותנו כי היזם לא קיבל ליווי מהבנק ולכן מי שיממן את הפרוייקט זוהי קרן בפיקוח חברת ביטוח ולכן עלינו לשנות את ההסכם איתו ולחתום מיידית כי הוא קיבל היתר בניה. שאלתנו היא - האם חוזה תמ"א 38 שנחתם בשנת 2012 עדיין תקף מבחינת הדיירים בשנת 2019? והאם אנו יכולים לדרוש הסכם חדש? ואם חתמנו על ליווי בנקאי בלבד האם אנו יכולים לסרב לחתום על ליווי לקרן, מאחר והוא לא יידע אותנו כל השנים כי הבנק לא נתן לו מימון.

עו"ד צ

יש לבחון את הוראות ההסכם מול היזם כדי לדעת כיצד לתמרן בין האופציות השונות.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי