יובל

הפחתת תשלום שכירות דירה בגין תמ"א 38 בבניינים סמוכים

שלום רב, אני דייר שמשכיר דירה כבר מס' שנים, לאחרונה בונים בבניינים סמוכים, ימין ושמאל, תמ"א 38. האם אני יכול לדרוש לקבל החזר/הפחתה על גובה השכירות או פיצוי כספי כלשהו?

עו"ד צ

מהודעתך עולה כי אין לך יחסים משפטיים מול היזמים ו/או עם הבניינים שלצדך. לפיכך, גם אין מנגנון מתאים לפגיעה בשכירות כפי שתיארת. כמו כן, נוהלו כבר הליכי התנגדויות בקשר עם הבקשה להיתר (שהרי הבניינים כבר בבנייה). יחד עם זאת, תמיד ניתן לפנות ולנסות להגיע להבנות עם הבניינים השכנים ו/או היזם.

יובל

תודה על התשובה. כוונתי הייתה אם ניתן לדרוש הפחתה או זיכוי מדמי השכירות מבעל הדירה שלי על עוגמת הנפש ולא מהקבלנים מהבניינים הסמוכים.

עו"ד צ

מדובר בסוגיה מסחרית לדיון בינך לבין המשכיר.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי