שמואל

החלפת יזם - למי שייכות הזכויות?

אנחנו דיירים שהלכו כברת דרך עם היזם. במהלך התקדמות הפרוצדורות של הפרויקט, הפחיתה עיריית ת"א זכויות שונות, אך אשרה לבסוף את התוכנית. היזם מחלק את העוגה לפני רצנו ו"דופק" את הדיירים, ולמעשה פותח הכל מהתחלה. האם ניתן להיפרד ממנו ולהעביר את הזכויות ליזם אחר, נדיב יותר? בניסוח אחר של השאלה, האם אישור התוכנית על ידי העירייה שייך ליזם, לבניין או לדיירים, כלומר, האם יזם ב' יכול לבוא בנעליו של יזם א' מבחינת העירייה? לצורך השאלה, אפשר להניח שיזם א' הפר הפרה יסודית את החוזה, וההפרדות ממנו אפשרית וקלה. תודה!!

עו"ד צ

זכויות בניה שייכות לבעלי הדירות (בשים לב לתקנון הבית המשותף). יחד עם זאת, יש לבחון אל מול ההסכם שנחתם את ההתייחסות לסוגיה קניינית זו על מנת לתת מענה מקיף.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי