עדי סגל

תמ"א 38 דירה חלופית לקשישים בני 80.

אני אהיה באפריל 2020 בן 82. בחודש זה אושרה הבקשה לחיזוק הבניין והוספת ממ"ד ומרפסת מבלי הוספת קומות. אני אדם עם בעיות בריאות רבות ולא אהיה מסוגל לגור באתר בנייה. ונודע לי שיש חוק חדש שיצא ב- 2019 המחייב את היזם לתת לדיירים מגיל 80 ומעלה דירה חלופית עד לסיום הפרויקט. רציתי לאמת את הדבר. האם זה נכון ?

עו"ד עזריאל ברנשטיין

שלום רב, ע"פ סעיף 5(ב1) לחוק המקרקעין (חיזוק בתים משותפים מפני רעידות אדמה), תשס"ח-,2008, מפקח הבתים המשותפים לא יאשר את ביצוע העבודות אם אחד מבעלי הדירות הוא קשיש, אלא אם הוצע לו מגורים חלופיים לתקופת העבודות. קשיש מוגדר על פי החוק כבעל דירה בבית המשותף שבמועד שבו נחתמה עסקה ראשונה לפי תכנית החיזוק, היה בן 80 ומעלה. בכל אופן, הייתי ממליץ ליצור קשר עם היזם שעתיד לבצע את חיזוק הבניין ולוודא עמו את הסוגיה בטרם תחילת העבודות.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי