אלון אביב

פיצוי עבור זכויות בנייה בפינוי בינוי

ברשותי דירת גג. יש מדרגות מהסלון לחדר מדרגות על הגג. שאר הגג מרוצף אך לא בנוי. בתקנון הבניין כתוב שהגג מוצמד לדירה שלי, ושמותר לי לבנות על הגג ללא צורך באישור מהדיירים. התכוונתי לנצל את הזכות ולבנות עוד כ 40 מ"ר על הגג, כפי שעשה השכן שלי. מסתמן פרוייקט פינוי בינוי לבניין + כמה בניינים סמוכים. היזם מתמחר שטח מרפסת של דירה במתחם כשווה ערך לחצי מ"ר בנוי. אבל אין התייחסות לזכויות הבנייה שיש לנו על הגג. האם היזם אמור לפצות אותי על זכויות הבנייה שיש לי על הגג (מעבר לפיצוי של חצי מ"ר על כל מטר מרפסת)? מה הפיצוי המקובל במקרה הזה?

עו"ד עזריאל ברנשטיין

שלום רב, במצב כיום אינני יכול לאשש כמה מהיזמים אכן נותנים ביטוי בפועל לזכויות בניה בלתי מנוצלות. אך ישנה הצעת תקן שמאי - 21.1 (טרם נכנס לתוקף) המתייחסת לזכויות בניה בלתי מנוצלות ומצוין בה כי שמאי יבחן את הכדאיות הכלכלית למימוש הזכויות (בשים לב גם לשאלה האם קיימות דירות אשר מימשו בהיתר הבניה זכויות מעבר לשטחן המקורי). ככל שלדעת השמאי קיימת כדאיות כלכלית למימוש הזכויות, הוא ינמק זאת בחוות דעתו השמאית וזכויות אלו יילקחו בחשבון, במקדם המתאים, כחלק משטח הדירה במצב הנכנס. ניתן להעלות סוגיה זו אל מול היזם.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי