יונתן

עבודות בניה בימי חול המועד

בבנין בו אני מתגורר מתקיים פרויקט תמ"א 38, לפי החוזה בינינו 'מחוייב היזם לעבוד בכל ימי העבודה המקובלים בישראל להוציא שבתות ו/או חגי ישראל', לקראת חג הסוכות מבקש היזם לעבוד בימי חול המועד, רציתי לשאול האם הסעיף הנ"ל אינו אוסר עליו לעבוד בימי חול המועד? יצויין שהבנין מאוכלס ע"י דיירים דתים/חרדים וזה מפריע מאוד לדיירים שיעבדו בימים הללו. תודה

עו"ד עזריאל ברנשטיין

שלום רב, ראשית, יש לבחון את נוסח ההסכם. כעיקרון, ע"פ סעיף 18א.(א) לפקודת סדרי השלטון והמשפט, תש"ח-1948: "שבת ומועדי ישראל – שני ימי ראש השנה, יום הכיפורים, ראשון ושמיני עצרת של סוכות, ראשון ושביעי של פסח וחג השבועות – הם ימי המנוחה הקבועים במדינת ישראל". כלומר, ימי חול המועד אינם מוגדים כימי מנוחה וניתן לעבוד בהם. אך כאמור בראשית דבריי, יש לבחון את ההסכם ואת עומד דעת הצדדים בעת חתימה עליו.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי